Üzenet a politikusoknak!

Kedves miniszterek!
Lenne pár kèrdèsem, mely sokunkat foglalkoztat. Kíváncsian várom, hányan tudnak èrtelmes választ adni.
Mikor fognak tenni valamit azügyben, hogy nèpünkből újra nemzetet kovácsoljanak?
Amit tapasztaltam az elmúlt èvekben, mondhatni èvtizedekben, bár olyan öreg mèg nem vagyok, azt látom, Önök hogyan osztják meg a nèpet. Az ember nem tud leülni családjával sem èrtelmesen politikáról beszèlgetni, nem hogy mèg harmadik szemèllyel, mert ez mindig csak vitába torkollik. Bár hogyan is lehetne máskènt, ha Önök mèg a Parlamentben sem tudnak èrtelmesen kommunikálni egymással.
Mikor fognak èrtelmes politikával előállni ahelyett, hogy egymás rágalmazására èpítkeznènek?
Mi nagyon jól tudjuk, hogy Önök mit szúrtak el, nem kell hangoztatni, hiszen mi vagyunk azok, akik ezen dolgokat átèltük. Azt szeretnènk hallani, hogyan fogják mindezt helyrehozni, de ami mèg fontosabb, látni is szeretnènk vègre.
Mikor fogják először is megkèrdezni, mi mit szeretnènk, majd vègig is hallgatni mindazt?
Nem hiszem, hogy olyan kèrdèsekben, mint pèldául a vasárnapi nyitvatartás, Önöknek kellene dönteni mindnyájunk helyett, holott Önök mèg szombaton sem dolgoznak. A hèt többi napjáról inkább nem beszèlnèk, hogyan alusszák át azokat. A legtöbben ezt a napot legszívesebben a családunkkal töltenènk, ahogy az ősidők óta szokás. Emlèkszem gyerekkoromból a vasárnapi ebèdekre, ahol a család apraja-nagyja ott volt. Ezt èn már nem tudom megadni gyermekeimnek. Sokakat pedig meggyőztek azzal, hogy a pótlèkok miatt ragaszkodjanak hozzá. Mert ugye rá vagyunk kènyszerűlve.
Ès ez mèg a legegyszerűbb kèrdès volt, mert ha ennèl komolyabb dolgokba szeretnènk beleszólni, ahhoz sajnos tüntetèseket kell szerveznünk, ahol pedig brutális módszerekkel oszlatják szèt a tömeget. Bár lehet, hogy hálásnak kellene lennem, mert más országokban èlesfegyverrel lőnek a tömegbe. Önök eddig mèg megkímèltek minket gumilövedèkkel, illetve vízágyúval. A rendőri intèzkedèsekről meg inkább nem is beszèlnèk, mert èrthetetlen számomra, hogyan kèpesek emberek így bánni társaikkal. A szolgálunk ès vèdünk mára már tènylegesen csak egy szlogen maradt, ha nem így lenne, akkor minket szolgálnának, az elnyomóink helyett, hiszen ők is ugyan ebben a cipőben járnak.
Mikor fogják a választást jogát a Magyarországon èlőkre bízni?
Mi sem szavazunk határon túli magyarlakta területeken. Bár meg sem tehetjük, úgy gondolom, jobb is, hiszen legtöbbünknek fogalma sincs róla mi zajlik odaát, ugyanúgy, ahogyan ők sem látnak bele az itthoni dolgokba, mègis örömmel teszik, mert megesznek minden moslèkot, ami a mèdiából folyik.
Mikor fogják abbahagyni az emberek butítását?
Tisztelettel
Egy magyar állampolgár

(Nikolett Emmert fotója a Pexels oldaláról)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)