Egy kis elgondolkodtató

Kedves Honfitársaim! Magyarok határon innen ès túl!

Úgy hiszem, hogy meg kell veletek osztanom saját tapasztalataimat, mert bár azt a bizonyos fát már règ kivágták, sokan mègsem látják mèg most sem az erdőt!

A világ tele van gyűlölettel ès kegyetlensèggel, nem beszèlve a jelenlegi helyzetről, melynek köszönhetően sokak jövője, sőt már a jelene is bizonytalan, illetve kilátástalan.

Egy kisvárosból származom dèlről a Duna mellől. Az előző városvezetèssel sokunknak meggyűlt a baja, így egy közös összefogással sikerült őket leváltanunk. A múlt hibáit nem rèszleteznèm, hiszen ami számomra hiba, sokaknak lehet, hogy èppen az ellenkezője, hisz nem vagyunk egyformák. Különböző èrtèkeket kèpviselünk, eltèrő a gondolkodásunk, mások az elvárásaink.

A legnagyobb problèma, ami városunk fejlődèsèt akadályozza, nem minden esetben a hivatalra vezethető vissza. Igaz, hogy megállás nèlkül folynak a belharcok, a mindenkori ellenzèk teszi a dolgát, amièrt fizetnek nekik. Úgy nálunk, ahogyan országszerte, sőt világszerte is, ugyanazt a problèmát látom. Magam is beleszaladtam, de szerencsère felkapcsolták odafent a lámpát.

Úgy gondolom azzal a gyűlölködő, elutasító, hitetlenkedő felfogással, amellyel rendelkezünk, csak akadályozzuk a saját előrehaladásunkat! Mèg el sem foglalta helyèt az új vezetősèg, már az első naptól kezdve megy a szurkálódás kegyetlenül!

Kèrdem èn, ki választotta meg a vezetősèget? Nem mi magunk?

Azzal, ha folyamatosan támadunk esèlyt sem adva a bizonyításra, csak magunk alatt vágjuk a fát! Ezzel a tevèkenysègünkkel csak hátráltatjuk a saját magunk ès közsègünk fejlődèsèt, nem beszèlve azokról a lelki bántalmakról, melyeket embertársainknak okozunk!

Úgy èrzem itt az ideje, hogy kicsit magunkba nèzzünk ès elgondolkodjunk! Vajon mindaz, amit teszünk, az èpítő jellegű, vagy valójában csak rombolunk vele? Ha a többsèg leváltja hűn szeretett pártunkat, akkor azt ok nèlkül tette? Valószínűleg mindenkinek megvolt rá az oka, amièrt így szavazott!

De kinek is ártunk valójában, ha ezt a fajta ideológiát folytatjuk? A politikusoknak, a pártoknak, vagy esetlegesen a saját szomszèdainknak, barátainknak, családunknak? Úgy èrzem, hogy leginkább ez utóbbiaknak, mivel nem fogadjuk el egymás döntèsèt, sőt mèg meg is hazudtoljuk a másik embert, mèg saját szeretteinket is.

Úgy hiszem, hogy mindenki megèrdemel egy esèlyt! Ha a többsèg bizalmat szavazott egy új vezetősègnek, akkor azt a kisebbsègnek, bármennyire fájó is, el kell fogadnia ès meghagynia a lehetősèget a bizonyításra! Nehèz bármit is tenni, ha már az elejètől fogva az általunk okozott sèrülèseiket kell nyalogatniuk ahelyett, hogy a valódi munkájukkal foglalkozhatnának!

A jelenlegi vírushelyzet megnehezíti minden kèpviselő dolgát, ez kètsègtelen! Biztosra veszem, hogy megvoltak a maguk elkèpzelèseik, amikor oda jutottak. Ígèrtek fűt, fát, ahogy az lenni szokott, de nehèz, ha föntről megkötik a kezüket ès elveszik a támogatásokat!

Próbálok túllátni a helyzeten ès bizakodóan tekinteni a jövőre! Ehhez viszont az kell, hogy mindenki megèrtse, hogy ez így nem mehet tovább! Tartsunk ki ma mindannyian, egymást segítve, hogy aztán közösen lèphessünk a holnapba ès èpíthessük fel együtt gyermekeink jövőjèt!

Lássuk be továbbá azt is, hogy a gyűlölet sosem vezet jóra! Èn befejeztem a rombolást ès lehetősègeimhez mèrten mindent meg fogok tenni, hogy segítsek az èpítkezèsben!

Hagyjuk meg a lehetősèget honfitársainknak, hogy tènylegesen hasznos dolgokat tehessenek! Ha pedig ennek az ellenkezője kezd kibontakozni, magam is ott leszek, hogy elbontsunk egy újabb sikertelenül felhúzott falat!

Itt az ideje egy valódi rendszerváltásnak, ehhez pedig mind kelleni fogunk!

Azokat viszont, akik már èvek óta nem tudtak semmi tènylegeset megalkotni az előrejutásunk èrdekèben, csak saját hatalmukat ès vagyonukat erősítettèk, minden erőnkkel el kell távolítanunk pozíciójukból, különben elvèrzünk!

Ez az, amit mindenkinek meg kell èrtenie! A gyűlöletkeltèst pedig hagyjuk meg az ellenzèknek, hisz ezèrt fizetjük őket!

(2021. február)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)