A bevándorlásról más szemszögből, avagy amiről senki sem beszél

Már öt éve annak, hogy a magyar média napi szinten gerjeszti a feszültséget a bevándorlókkal kapcsolatban, de sajnos csak féligazságokat közölnek. Munkámnak köszönhetően több, mint száz menekültet ismerek személyesen és napi szinten beszélgetek is velük. Érdeklődöm a kultúrájuk felől, hogy honnan és miért jöttek, illetve mik a további kilátásaik. Ami mindenképp tiszteletre méltó, hogy a legtöbben beszélnek legalább egy nyugat-európai nyelvet, ez megkönnyíti a kommunikációt. Sajnos ez hazánk lakosairól nem mondható el, mégis mindenki veri a mellét, csak tudnám, hogy mire. Úgy gondolom, az idegen nyelvek ismerete segít legjobban a körülöttünk lévő világ megismerésében. Ennek hiányában, marad a magyar média, melyből sajnos nem tudunk meg mindent, csak azon dolgokat, melyek egy nagyobb hatalom céljait képviselik. Egy példával élve, jelenlegi kormányunk is erre építve nyert választást.

Amit mindenképp érdemes kiemelni, hogy sok afrikai menekült angol gyarmatokról származik, az arabok Amerika által sújtott háborús övezetekből, a kelet-európaiak pedig egy, a miénknél is rosszabb politika elől menekülnek.

A magyar média tele van a muszlimokról terjesztett tévhitekkel, és arról senki sem beszél, hogy sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek az Afrikából származó "vademberek", akik valójában keresztények, még véletlenül sem muzulmánok. Ennek legfőbb okai az angol, illetve francia gyarmatosítók, akik pár száz évvel ezelőtt rájuk erőltették vallásukat. Halkan hozzátenném, hogy kiaknázták gazdag területeiket, lemészároltak rengeteg törzset, egyszóval tönkretették az ottani megélhetést, és most kénytelenek ide menekülni. Nincs ez másként az arab területekkel sem, csak ott Amerika végzi a pusztítást már évtizedek óta. Az aranyért, az olajért, vagy esetleg a történelem eltüntetéséért? Egyik okot sem tudnám biztosan kizárni, mindenesetre a helyzet hasonló, mint Afrikában, élhetetlenné vált a környezet, az emberek éheznek, gyermekek milliói halnak meg fertőzésekben, vagy az éhségtől, nem beszélve a terrortámadásokról. Szintén elfelejtik hozzátenni, hogy a legtöbb terrorszervezet vezetője, valahol nyugaton, de leginkább az USA-ban tanult, valamint fegyvereik legnagyobb beszállítója maga Amerika.

Sajnos rengeteg rémhír kering, mely szerint a bevándorlók többnyire fiatal férfiak, ezzel szintén félelmet teremtve. De tudja valaki, hogy miért van ez így? Elgondolkodott már rajta egy kicsit is, esetleg megkérdezett egyetlen férfit is az említettek közül? Én megtettem. A válasz pedig egyszerűbb, mint gondolnánk. Sokan fiatalok és édesapjuk elvesztése után ők lettek a családfenntartók, sok esetben sérült anyjuknak küldik haza a nyugaton keresett pénz nagy részét. Vannak családos emberek, akik kijönnek előteremteni egy élhető környezetet, hogy utána ki tudják hozni feleségüket és gyermekeiket már hivatalos módon. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy hányan találkoztak ilyen "férfiakkal". A legtöbbjük 50 kg vaságyastól, ha rájuk fújsz összeesnek. Felmerült már többször az a kérdés is, honnan van pénzük, ki pénzeli őket. A válasz erre is egyszerű, a legtöbben mindenüket eladták, hogy idejöhessenek. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról a tényről sem, hogy vannak olyan országok, ahol a politikai és háborús helyzetnek köszönhetően a gyerekek előbb kapnak fegyvert a kezükbe, mint tollat. Sajnos vannak ismerőseim Szíriából, akik elmondták, hogy nincsenek iskolák, mert már évekkel ezelőtt lerombolták őket, a kormány pedig nem is foglalkozik ezek újjáépítésével, így csak a tehetősebb családok sarjai számára elérhető az oktatás. De ismerek olyan jemeni fiatalembert is, akinek még diplomája is van, igazgatóként dolgozott, hatalmas háza volt és három autója, mígnem elért oda is az amerikai pusztítás és mindenét elvesztette, beleértve feleségét és édesanyját is. Most bevándorolt Németországba két kisgyermekét magára hagyva, hogy innen nyújtson nekik anyagi támogatást, és amint az a német állam jóváhagyja kihozhassa őket magához.

Sokan félnek a muzulmánoktól, más szóval muszlimoktól, azaz az iszlám vallás képviselőitől. Ennek legnagyobb oka, a vallás ismeretének hiánya. Ha kicsit is utánajárnánk a dolognak, rájönnénk, hogy nem is áll tőlünk annyira távol, mint azt próbálják velünk elhitetni. A Korán tanításai szerint az első férfi Adam, kinek felesége Hawa. Ők magyarul Ádám és Éva. Történetük teljesen megegyezik a Biblia tanításaival. Lényegében a teljes vallás ugyan arra az Ábrahámi vallásra épül, mint a keresztény, vagy a zsidó, azzal a különbséggel, hogy a zsidók megtagadják Jézust, mint prófétát, az iszlám elismeri. A legnagyobb különbség ott kezdődött, amikor Mohamed fegyvert ragadva próbálta meggyőzni az embereket, hogy a nyugati vallás megalkotói elferdítették a valóságot. Valahogy a következőképpen fejezte ki magát: "Ember, aki írni tudsz, miért állítasz hazugságot?" Gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha Jézus fegyvert ragad? Talán egy jobb világot élnénk? De nem, ő feláldozta magát azokért az emberekért, akik a mai napig sem érdemelték ki azt. Még külön kiemelném, hogy a római kereszteshadjáratok végezték a legnagyobb pusztítást a Földön Isten nevében.

Sajnos vannak olyan iszlám országok, melyek elnyomják a nőket, megvonják jogaikat, nem ismerik el őket azonos félként. Ezzel a ténnyel visszaélve a magyar média elkönyvelte a teljes vallást egy nőgyűlölő szemétnek, ezzel is feszültséget szülve. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy vannak ilyen kommunista országok is, melyek ortodox keresztények, illetve ugyan úgy találhatóak zsidó országok is, melyek szintúgy nem veszik  a nőket semmibe. Tehát itt leszögezném, hogy egyik vallás sincs a nők ellen, ezen ország vezetői, illetve egy régebbi kultúra téves képviselői folytatják ezen politikájukat. Ha megkérdezünk egy igaz muszlimot, ki a legfontosabb személy életében, azt fogja felelni, hogy az édesanyja. Ha megkérdezzük még kétszer ezután, akkor is ezt a választ kapjuk, és csak ez után fogja azt felelni, hogy az édesapja. Egyszer ezt egy öreg tanítóról olvastam, de kipróbáltam, megkérdeztem több fiatalt is, és mind egytől-egyig így felelt. Arról is érdemes tudni, hogy csak akkor házasodhatnak, ha elegendő hozománnyal rendelkeznek a lány számára. A többnejűség pedig már a legtöbb országban nem szokás, de arról is tudni kell ezzel kapcsolatban, hogy a további asszonyok nem a férjük piszkos fantáziájának kielégítésére szolgálnak, hanem az első feleség megsegítésére, és minden további arának biztosítani kell a hozományt. Tehát csak akkor vehetsz több nőt feleségül, ha elegendő vagyonnal rendelkezel az eltartásukra. Halkan még hozzáfűzném, hogy az európai uralkodók is többnejűek voltak annak idején...

Érdemes elgondolkodni!

Magyarország soha nem volt gyarmatosító! Mi nem tartottunk rabszolgákat, nem igáztunk le népeket, nem irtottunk ki kultúrákat, nem tettünk semmissé régi civilizációkat!

Gondoljunk csak Atillára. Felszabadította a rabszolgaságot, és megkegyelmezett Rómának. A Távol-Keleten még mindig sok országban tisztelik, míg a nyugaton mindig is elítélték.

Nekünk nincs okunk félni, nem mi vagyunk a pusztítók!

A kérdés az, hogyan viszonyulunk a dolgokhoz. Hogyan állunk ezekhez az emberekhez.

Többen hallhattak, olvashattak már a ditrói pékség ügyében. A pékség vezetője esélyt adott néhány fiatal Srí lankai munkásnak, hogy ezzel megélhetésüket biztosítsa. Az ott élők körében pedig hatalmas felháborodást keltett. Ennek egyetlen oka, a média által eltúlzott félelemkeltés.

A legnagyobb probléma országunkban, melyet még máshol a világban nem tapasztaltam, pedig jártam már egy-két helyen, hogy mi még a saját szomszédunkat is utáljuk. Elítéljük azokat a nemzeteket, melyek valaha szövetségeseink voltak és gyűlölettel beszélünk róluk. Úgy vélem ezeket a dolgokat szándékosan gerjesztik már évtizedek óta, mert félnek egy esetlegesen kialakulható egységtől, mely régen is létezett. Ennek elkerülése érdekében belénk ültették a félelmet, így váltunk cselekvésképtelenné...

Továbbá azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy amíg több tízezren átvándorolnak az országunkon, a határ menti gazdáknak hatalmas károkat okoznak. Még akarva-akaratlanul is, de "ahol egy csorda átvonul, ott a termés elpusztul". Erre megoldást kell keresni!

Mindezek fényében úgy gondolom, hogy mégsem tehetünk sokat ezekért az emberekért mindaddig, amíg sajátjaink élnek mélyszegénységben, magyarjaink válnak a bankrendszer áldozataivá, többen veszítik el hajlékukat és kerülnek utcára. Évente több tucat embert éri fagyhalál. Gyermekek veszítik életüket szülői, gondviselői felelőtlenségből, melyet legtöbb esetben a rendszer által kialakult stresszhelyzet okoz, és még sorolhatnánk. Egyszerűen csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy minden éremnek két oldala van, és hogy a gyűlölet csak további gyűlöletet szül. A fertő nem délről vagy keletről jön, hanem már régóta köztünk él.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)