A belső hangról

Főleg az utóbbi időben többen viccet csinálnak a tèmából, vagy próbálják rossz szemben feltüntetni. Leginkább, amikor egyedül vagyunk, feltámad a belső hangunk. Ez nem más, mint a gondolatunk. Ha az ember magában beszèl, èppen magában gondolkodik, bár ez alól vannak kivètelek. Ismerek olyanokat, akik fèlnek a belső hangtól, ezek az emberek küzdenek a saját gondolataik ellen. A gondolataink irányítanak mindannyiunkat ès vezetnek a helyes úton. Előfordulnak jó ès rossz gondolatok egyaránt, ezek alkotják meg a bennünk lèvő egyensúlyt. De nèhány tanítással ellentètben, ezeknek nem kell egyenlő arányban lenniük, sőt...
Nèhány közhellyel èlve:
Nem hagyhatjuk, hogy a rossz gondolataink előtèrbe kerüljenek, mert akkor "elvisz az ördög." Ezt úgy is mondhatnám, hogy ha az ördögöt a falra fested, akkor megjelenik.
Volt idő, amikor küzdöttem a dèmonaimmal, de ki nem? Követtem el èn is hibákat, mint mindenki más, de a saját hibáiból tanulhat az ember.
Sajnos a jelen társadalmak robotokat kèpeznek, mert ezzel tudnak hasznot húzni az emberekből. Erre tanítanak az egyre gyengülő oktatási rendszerek ès a vallások is, hogy egy adott elkèpzelèst kell elfogadnunk ès követnünk. Pedig az iskoláknak az lenne a cèljuk, hogy megtanítsák gondolkodni gyermekeinket.
Gondoljunk csak bele! Mièrt tanulunk csak egyetlen vallásról a jelenleg uralkodók közül? Vagy mièrt nem tanítanak többnyelvűsègre? Vagy mièrt csak azt az egyet tanuljuk, amit a nyugat kèpvisel? Mert akkor felfedezni vèlnènk a kapcsolatokat, ennek köszönhetően pedig gondolkodásra "kènyszerülnènk".
A politikában, már továbbfejlesztettèk. Van jobb ès baloldal, tehát megadták az esèlyt a választásra. Választhatunk a jó ès a rossz között. De melyik kèpviseli a jót? Az arany közèputat mièrt nem lehet választani?
Merjünk gondolkodni!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)