A boldogságod csak rajtad áll

Tudjátok, mi tud igazán lelombozni? A másik ember! És hogy miért mondom ezt? Rögtön kifejtem.

Az, hogy jól induljon a napod, csak rajtad áll! Nem mondom, ha kinézek reggel és szakad az eső, az engem is kicsit lelomboz, főleg mert szinte már csak aludni járok be. Így viszont újratervezek és keresek valamilyen bent végezhető tevékenységet, ami hasznos, illetve boldoggá tesz. Nem mondom, nem mindig olyan könnyű, mint ahogyan most leírom, de lényegében, ha sikerült megértened, egyszerűbb lesz, mint hiszed.

Ha úgy kelsz fel reggel, hogy "már megint egy szar nap", nem is lesz jó soha, hiszen már az elején elkönyvelted rossznak.

Ja, hogy nincs kedved korán reggel mosolyogni? Vagy eszedbe sem jut, hogy boldogan kezd a napot? Adok egy tippet!😉 Alapozd meg a másnap reggeled, már mielőtt lefeküdnél aludni. Tudatosítsd magadban, hogy igen is jó napnak nézel elébe! 

Mindenki életében van egy éltető erő, egy biztos pont, vagy valami, ami örömet tud okozni a mindennapokban. Ne én mondjam meg, hogy mi legyen az. Egyszerűen nektek kell megtalálnotok!

Visszakanyarodva az elejére, hogy mire is gondoltam pontosan? Ha azt mondom, hogy jó reggelt, de te úgy felelsz, hogy jobbat, abba már beletetted a negativitásodat. Ha megkérdezik, hogy vagy, erre te elkezdesz panaszkodni, az szintén ugyan oda vezet. Hidd el, mindenkinek lenne oka panaszkodásra, csak lehet, hogy a kutyát sem érdekli, vagy ha mégis, akkor talán már az egész világ fájdalmát a nyakában cipeli az illető és pont a te szenvedésed nem hiányzik neki még.

Na jó, lehet, hogy egy kicsit túlragoztam a végét, csak szerettem volna, hogy megértsd: Az, hogy milyen napnak nézel elébe, csak rajtad áll! Ha pedig úgy érzed, hogy a világ van rád rossz hatással, folyamatos negativitással, akkor talán csak rossz helyen vagy...

A boldogság egy döntés, ami csak rajtad áll! Ha sehogy sem sikerül, ideje váltani...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)