Rendőrállam?!

A minap kedves horvát barátaimmal beszélgettem, mikor olyan megjegyzést tettek, ami elgondolkodtatott: "Addig jó, amíg rendőrt látsz!" Mi többnyire nem szeretjük a rendőröket, sőt... Folyamatosan azt halljuk, hogy a köcsög rendőrök így meg úgy, bár nyilván joggal hangoztatjuk ezt. Szerintem a legtöbbünknek van már tapasztalata rendőri intézkedéssel, és ez általában nem hagy bennünk kellemes emléket.
Vannak rokonaim, barátaim a rendőrségnél, és tőlük tudom, hogy statisztika alapján dolgoznak, amit minden évben teljesíteni kell, kerüljön bármibe. Csak két ilyen példát tüntetnék fel:
1. Az első és egyben legsúlyosabb a cigánybűnözés kérdése. Kormányunk folyamatosan azt hangoztatja, hogy nincs Magyarországon cigánybűnözés. Ezért a rendőröknek ki van adva utasításban, hogy az ezzel kapcsolatos bűnözői statisztikát csökkenteni kell, tehát inkább megverik az illetékest az utcán, és hazazavarják, minden dokumentáció nélkül, így nyoma sincs a dolognak. Tehát nincs!?
2. A másik példa a közúti ellenőrzések statisztikája, amelyet minden évben szinten kell tartani, ezért baszogatnak minket, szerencsétlen állampolgárokat, mert ha már mást nem szabad, valakit kell. És ha elsőre minden rendben van, akkor jönnek a továbbiakkal, mint a láthatósági mellény, vagy az izzókészlet, mely utóbbi nem is kötelező, mégis képesek ezzel az indokkal megbüntetni.
És ez csak egy kis morzsa abból, amit a kormány elvár a rendőrségtől, holott, nem ez lenne az elsődleges feladatuk. A rendőrségnek elsődleges feladata, a nép szolgálata és védelme, és nem a kapzsi vezetőinkké.
Most visszatérnék mondandóm lényegéhez: "Addig jó, amíg rendőrt látsz!" Valójában, ennek így is kellene lennie, mert ahol rendőr van, azt a helyet a bűnöző elkerüli. A rendőr is magyar állampolgár, ugyan olyan emberek, mint mi magunk, csak rossz "cégnek" dolgoznak. Tisztelnünk kell a rendőröket, és nekik védelmet kell biztosítaniuk számunkra, de ez valamiért nem így működik. Hogy miért? Mert hibás a vezetőség. A rendőrség a népé, és nem a kormányé! A katonasággal együtt! Mégis egy rossz vezető, kihasználja hatalmát, és a nép közé lövet, ők pedig, mint egy pincsikutya követik az utasítást, nem gondolva, hogy esetleg a saját családtagjainak is árthatnak. Lehetne azzal védekezni, hogy az állam fizeti őket, de hiszen a mi adónkból. Tisztában vagyok azzal is, hogy kevés a munkahely, és nehéz a megélhetés, de minden embernek fel kell állítani egy értékrendet, melynek megszegésével a saját erkölcsi kódexét szegi meg.
Egy elő példával zárnám soraimat:
Pár évvel ezelőtt Ukrajna hadügyminisztere megelégelte, hogy a miniszterelnökük királyként élt, a néppel nem törődve, és elűzték "trónjáról". Gondolom többen is látták a tv-ben, mikor feltárták palotáját, ahol még a WC kefe is aranyozott volt... Elgondolkodtatott a dolog, amikor miniszterelnökünk szintén beköltözött a palotába. Meddig hagyjuk a dolgokat elmenni?
Elnézést kérek a cigányoktól! Nem akartam leírni őket. Sok tisztességes embert ismerek közülük és tudhatom a barátaimnak.
Elnézést kérek a rendőröktől! Nem tehetnek róla, hogy rossz ügyet szolgálnak, hiszen ez a munkájuk, de ezen lehet változtatni! Minden tiszteletem azoké a rendőröké és katonáké, akik felesküdtek a nép szolgálatára és betartják esküjüket!
Ui.: Aki a magyarok közé lő, egy hazug uralkodó utasítására: Hazaáruló!

(Aloïs Moubax fotója a Pexels oldaláról)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)