A politika működése, vagy éppen nem működése?

Számomra legfelháborítóbb a magyar politikai élet működése, azaz nem működése... Nem a politikai pártok szidalmazásával szeretnék foglalkozni, nem is annak elemzésével, ezt meghagyom a Parlamenti képviselőknek, akik erre építik a kampányukat ahelyett, hogy vidék- és városfejlesztéssel foglalkoznának, de nem utolsó sorban az életszínvonal javulásával.
Arról, hogy Magyarországon és egyre több országban is így alakul a politika, csak mi magunk tehetünk. Felháborítónak tartom, hogy ismerősök, barátok, de még a családtagok sem tudnak politikáról értelmesen, higgadtan beszélgetni. Nem tudjuk politikai nézeteinket megbeszélni, nem hogy közös nevezőre jutni. És itt kezdődik a hiba. Nem tudunk egy családi ebédnél, vagy akár egy baráti csevejnél a politikáról beszélni anélkül, hogy ne folyna vitába. És amíg mi kisemberek egymást szapuljuk az eltérő politikai nézeteink miatt, Döbrögihez hasonló kapzsi emberek élnek, mint hal a vízben, szétlopva az országot, palotákra, stadionokra, jachtokra, kurvákra stb... költve azt a rengetek adót, amit mi fizetünk nekik. Sokszor hallottam már, hogy "a másik is lopna, akkor ez még mindig jobb", meg ehhez hasonló kijelentéseket. Ilyenkor szokott bennem felmenni a pumpa, mert hát NEM, eszem ágában sem lenne lopni, ha milliókat keresnék havonta, akkor sem volt amikor még százezret sem kerestem, nem hogy milliót. Gondolkodjunk már el egy kicsit, ez nem hozzáállás. Az az ember akinek nem elég a politikus fizetés, annak a világ összes pénze sem lenne elég, az ilyen ember nem alkalmas egy ország vezetésére, csak annak elherdálására. Aki meg fenyegeti a népét megvonásokkal, azt már inkább nem is jellemezném.
Nem gondolom, hogy lenne jelenleg olyan jelölt aki alkalmas lenne az ország vezetésére. Nehéz egy tiszteletre méltó, MAGYAR embert találni. Mint tudjuk a magyar nemességet kiirtották, ahogyan déli, keleti rokonainknál is, nem véletlen, de erről egy másik alkalommal... DE
Egy dolgot KÉRNÉK tőletek! Tegyétek félre politikai nézeteiteket, üljetek le higgadtan a családdal, majd barátokkal, ismerősökkel és beszéljetek. Mondjátok el véleményeiteket, tapasztalataitokat, de ami legfontosabb, hallgassátok meg a másik véleményét. Ne ítélkezzetek, és ne ítéljetek. Ne higgyetek el mindent, ami a médiában zajlik, hiszen a média is a pártok kezében van, tele hazugságokkal. Amíg ezt a nyugodt légkört nem tudjuk megteremteni a saját környezetünkben, addig esélyét sem adjuk egy jobb ország felépítésének.
Van 2 évünk arra, hogy közös nevezőre jussunk együtt, EGY emberként, EGY országért, EGYÜTT!

(Dominika Gregušová fotója a Pexels oldaláról)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)