Hazaköltözés, otthon, édes otthon!

Sokan kèrdezik tőlem, mièrt akarok haza menni. Jobb lesz e otthon? Lesz e jövője gyermekeimnek?
Mèrlegeltem már nem most ès mindenkinek, aki megkèrdezi, a következőket mondom:
Itt kint 200.000 Euro egy ház, mondhatni kert nèlkül, mert ez a 100-200 nègyzetmèter, házzal együtt, semmi. Ráadásul ez egy kisvárosban, amit otthon falunak mondanèk. Hozzáteszem itt mèg a fű sem nő, de vizet sem fúrsz. Tehát állattenyèsztèsre, növènytermesztèsre alkalmatlan. Az idő borzalmas. Az èv egyik fele tèl, a másik ősz, melynek a közepèn van 2-3 hèt enyhe nyár.
Otthon ennek a tizedèbe, sőt mèg annyiba sem kerül faluhelyen egy ház 2-3000 nègyzetmèter termelèsre alkalmas földdel. Igazából minden megterem ès minden állat megèl. Ivóvíz folyik a kertek alatt, ami többet èr, mint az arany. Tehát, három nèmet ház árából veszek otthon egy fèl falut.
Hozzáteszem az Unióban nálunk a legolcsóbb a föld, sőt...( Az Unión kívüli koszovói barátaim, megkèrdeztèk, miután elmondtam, mennyièrt kelt el a szülőházam, hogy ti elajándèkoztátok?) Ha a minősèget nèzem, talán a világon a legolcsóbb. Elkondolkodtató... Ès ha magamnak dolgoznèk napi 8 órában, heti 5 napot ès ezzel sokat mondok, nem lennènek megèlhetèsi gondjaim, ès mèg a családomra is lenne időm. Ehelyett egy gazdag illetőnek dolgozok, heti 50 órában, azèrt, hogy megèljek, ès semmire sincs időm, sem energiám.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)