Menő a manó?

Az, hogy ki hogyan teszi tönkre magát, az mindenkinek a saját döntèse, de hogy gyermekeitekből csináltok bohócot, ami ráadásul a jövőben kárukra válik, azt már nem hagyhatom szó nèlkül. Olyan helyen dolgozom, ès dolgoztam règebben is, ahol több száz, olykor több ezer ember megfordul napjában. Rengeteg kisgyereket látok, kiken a szülők èlik ki elfeledett vágyaikat. Kislányokat festett, jobb esetben csak színezett hajjal, kissrácokat agyon zselèzve, ès mèg az öltözèkük a legkevesebb, mert hát azt mègsem szólhatom meg, ki mennyit költ márkásabbnál márkásabb, drágábbnál drágább ruhákra, melyet a gyerekek fèl èv alatt kinőnek.
De! Van nektek eszetek? Esetleg nèmi jövőkèp?
Sok barátom van, kik sokat szenvednek rossz genetikai adottságuk miatt. Ez ellen sajnos nem lehet tenni. Viszont ismerek olyan nőket, akiknek sok problèmájuk van a hajukkal, mert tizenèvesen tönkretettèk a sok festèkkel. Vannak barátaim, akiknek kihullott a hajuk, mert fiatalon megfázott a fejbőrük a sok zselètől, most meg kèpesek lennènek vagyonokat költeni egy hajbeültetèsre. Áldom az eszem, hogy èn csak rövid ideig èltem ennek a káros szenvedèlynek, sajnos így is volt sok másik. Ès a különböző sminkekről, lakkokról nem is tennèk említèst, azok hogyan tesznek tönkre, mert az már valamivel idősebb korosztály, bár abban sem vagyok biztos, hogy 12 èves lányoknak úgy kell kinèzni, mint egy utcalánynak. Elnèzèst az utóbbiaktól!
Minden gyerek szèp ès csodálatos!
A gyermek születèse egy számomra meg nem èrtett csoda. Ahogyan pedig cseperednek, gyönyörű èlmènyekkel halmoznak el bennünket. Nincs szüksèg műanyaggal kiegèszítenünk!
Nem megsèrtődni, elgondolkodni! Magad tönkreteheted, de más egèszsègèvel ne szórakozz!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)