Ria Anne Donovan interjú

(Barth) Szia! Köszönöm, hogy elvállaltad az interjút! Lehet, hogy már elhangzott máshol is, de engem az érdekelne legelőször, hogy miért ez a név? Miért Ria Anne Donovan?

(Ria Anne) Szia! Először is szeretném megköszönni magát az interjút. Köszönöm, hogy gondoltál rám!

A Ria egy összetákolt név volt, még gyerekkoromból. A vezetéknevemből rakták össze nekem. Az Anne(Ann) a híres 1985 - ös Kanadai film főszereplőjéről született. Végül a Donovan tette teljessé az egészet. 

(Barth) Ha jól tudom, három eddig megjelent regényed van, melyből kettő egy sorozat részei, aminek jelenleg a folytatásán dolgozol. Mesélnél nekünk erről egy keveset?

(Ria Anne) Közel áll a szívemhez az Alina & David sorozat. Nem volt tervezett regény, egyszerűen csak leültem és írni kezdtem. Szerettem volna megeleveníteni az igaz barátságokat, melyekre még régről sokan emlékezünk. Alina összes félelme a jövőjétől bennem is megfogant. Katherine mindig is két lábon állt a földön, de benne is sok minden átértékelődik az évek során. Pola túl szigorú önmagához, de ahogyan halad előre a történet, ti is látni fogjátok, hogy miért. Mia az én bolondozós felem, akivel mindig minden megtörténik. Ez a négy lány sokat jelent a számomra. Nehéz lesz majd egy napon búcsút venni tőlük. 

(Barth) Mikorra várható a megjelenés?

(Ria Anne) Az életemben hatalmas veszteség ért, így a munkálatok kissé lelassultak. Nem tudok még igazából erre felelni. 

(Barth) Azt is tudom, hogy nem csak írsz, hanem különbözőképpen támogatod is a kortárs magyar szerzőket. Tagja vagy különböző mozgalmaknak, illetve a közösségi hálón, a blogod mellett, van egy kis írói közösséged is. Melyek ezek és mit érdemes tudni róluk?

(Ria Anne) Az Angyalszárny írói Facebook csoport a hazai írók motivációjának fellendülése miatt született. A napokban léptük át a háromszáz tagot. Heti, illetve havi kihívásokkal és játékokkal segítjük az írókat. Lehetőséget adunk olyanoknak is, akik nem merik felvállalni akárhol az alkotásaikat. A csoport, az egy éves működése alatt, kapott egy arany oklevelet Torontóból és mi adminok pedig egy oklevelet Gyálon, az MKMT mozgalom első születésnapján. Egy éve tagja vagyok az MKMT mozgalomnak, ami a hazai írókat segíti és népszerűsíti. Illetve néhány hete beléptem a Szabadirodalmat mozgalomba, mert szívügyemnek tartom, hogy mindenki azt olvashassa, amit szeret. 

(Barth) Mindezek mellett még teljes munkaidőben dolgozol is! Hogy van ennyi energiád? Marad időd másra is?

(Ria Anne) Ezek mellett hivatalos és szabadúszó blogger is vagyok. De a főállásom mellett kutyázok, túrázok és szeretek fotózni is. Egyik kedves barátnőm pedig rászoktatott a gyémántszemes kirakóra is. 

(Barth) Kanyarodjunk vissza kicsit az írói munkásságodra! Az eddigi regényeid főként ifjúsági és romantikus regények. Hogy látod, a mai fiatalok, mennyire szeretnek olvasni?

(Ria Anne) A fiatalabbaknál még szoktam látni a tömegközlekedéseken, illetve fiatal felnőtteknél is. Szóval bizakodó vagyok, hogy nem fogunk mostanában kihalni. 

(Barth) Tervezed, hogy eltérsz az eddigi stílustól és valami másban is kipróbálod magad?

(Ria Anne) Igen, idővel szeretnék többféle zsánert is kipróbálni. Erre valók a novella kihívásaink is, és tervezek kreatív írást is tanulni. 

(Barth) Mi adja az inspirációdat?

(Ria Anne) Az inspirációt maga az élet adja. A megélt tapasztalatok, a mindennapos apró csodák. Maga a természet!

(Barth) Mik a jövőbeni terveid?

(Ria Anne) Hamarosan fény derül egy újabb könyvbemutatóra, amit majd ki fogok posztolni. 

(Barth) Kíváncsian várom! Mit üzennél az olvasóidnak?

(Ria Anne) Higgyenek abban, hogy minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet.

(Barth) Még egyszer nagyon szépen köszönöm! Kívánom, hogy valósuljanak meg az álmaid, és mielőbb olvashassuk az új regényedet! 

(Ria Anne) Köszönöm a lehetőséget!

#riaannedonovan #túlvilágibarátság #alina&david #szabadirodalmat #mkmt #barthattila #interjú

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)