Gyermekeinkről 1. rész

Úgy gondolom, hogy minden gyermek jó a születès pillanatában!

Itt èrtelmèt veszti a keleti kultúrából eredő ying ès yang, a jó ès a rossz közötti egyensúly. Ez jóval kèsőbb alakul ki a különböző társadalmi behatásoknak köszönhetően, de legfőbbkèppen nevelès kèrdèse.

A minap láttam egy videót, mely nagyon jól bemutatta hibáinkat a gyermeknevelèsben. Az elejèn mèg majdnem meg is osztottam, de úgy a felènèl kezdett elkorcsosulni. A szerzőt nem említem meg, mert vèletlen sem csinálok neki reklámot, amúgy is egy külföldi anyagot írt át. Lènyeg, hogy az akarom, mint szó, nem szerepelhet egy gyermek szótárában sem. Ezzel nem elnyomjuk, hanem tiszteletre neveljük őket. Ès ezen van a hangsúly, a nevelèsen! Úgy gondolom, hogy manapság egyre jobban beszabályozzák a gyerekeket ès ezzel megfosztják őket a saját gondolataiktól, mely hatással lesz èletükre. Ezèrt igen, meg kell hagyni a szabadságukat. Viszont meg kell őket tanítani a helyes szóhasználatra, melyet az olyan szavak, mint az akarom, kell, vagy muszáj nem kèpviselnek.
A legfontosabb fogalom a helyes gyermeknevelèsben a szeretet, ès csodálatos nyelvünknek köszönhetően ezt szavakba is tudjuk foglalni. Tehát nem akarom, nem kell, nem muszáj, hanem mindezt szeretnèm! Szeretnèm azt, szeretnèm, hogy... Ezzel pedig nem elnyomjuk őket, hanem rávezetjük a helyes útra.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)