A termékenység Istennője! Egy kis történelem Schobert Norbi részére...

Sokaknak biztosan ismerős lehet az alábbi szobor, mely a willendorfi Vénusz nevet kapta, megtalálásának helyéről elnevezve. Ő nem más, mint a régi idők termékenység Istennője, az akkoriban elismert ideális nőalak, az Anya megtestesítője. Korát tekintve több, mint 20.000 évesre becsülik. Érdekesség, hogy nem csak Európában, de szerte a világon találtak ilyen, és ehhez hasonló szobrokat, még Magyarországon is! A legrégebbi több, mint 300.000, a legfiatalabb közel 5.000 éves. A termékenység Istennője megtalálható megannyi kultúrában. Bár az őskorból nincsenek valós adatok, erre egyedül csak a szobrocskák utalnak, de az első (máig fennmaradt) írásos emlékekben már megtalálható. A sumértól kezdve a teljes mezopotámiai kultúrában szerepel egészen az egyistenhitű vallás elterjedéséig. Még egy érdekessége a dolognak, hogy magyar őstörténet kutatók, a sokak által ismert Nagyboldogasszonnyal azonosítják, akit egyes források Ea-nak neveznek, aki megegyezik a bibliai Évával, mindannyiunk édesanyjával. Ez utóbbi állítást, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, nem is áll szándékomban.

Sajnos világunk csúnyán elfajult az elmúlt évezredekben, de kérdem én, ki az, akinek jogában áll kijelentenie, hogyan kell kinéznie a tökéletes nőnek, az elmúlt pár száz, maximum pár ezer évet tekintve, ezzel felborítva egy 300.000 éves kultúrát? Szerintem ezt a döntést bízzuk a nőkre és férfiakra. Mindenki úgy nézzen ki, ahogyan jól érzi magát!

Azoknak, akik pedig a törpe celeb oldalát pártolják, felhívnám a figyelmet egy-két dologra. Azzal semmi baj nincsen, ha valaki mozgásra biztatja az embereket, a gond azzal van, hogy ez az ember erkölcstelen, tiszteletlen, buta, ráadásul megalázóan beszél a nőkhöz, illetve nőkről, több esetben még a saját feleségéről is, és bele sem tud gondolni abba, hány nőnek okoz ezzel mély depressziót. Más szóval egy hímsoviniszta görény! Semmiképpen sem példakép! De elérte a célját, olyan reklámot kapott a fél országtól, hogy azt soha nem felejti el.

Már csak egy dolgot üzennék neki és a követőinek:

"Tanulni, tanulni, tanulni!"


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)