Livoda, Baja város szívében

Van egy gyönyörű tanyavilág, mondhatni Baja város szívében, legalább is nem messze onnan, bár sokan nem is tudnak róla. Livoda városrész egy többnyire hobbikertekből álló terület, de többen laknak ott életvitelszerűen. Sok szép gyerekkori emlék fűz hozzá, nagyszüleimmel rengeteget jártunk ki kertészkedni. Sajnos a terület lényegtelennek bizonyult az eddigi városvezetésnek, és a területi képviselő sem végzi a dolgát megfelelően. Az utak, mióta az eszemet tudom, nehezen járhatóak, főleg esős időszakban. A vízelvezetés nem megoldott és sokszor az egészet sártenger borítja. Évek óta panaszkodnak az ott élők a közvilágítás szükségességére, de sajnos be nem tartott ígéreteken kívül még nem kaptak mást.

Nemrégiben találkoztam egy újabb problémával, mely a szemétszállítás hiányáról panaszkodik. Az ott élőknek nem megoldott a hulladékszállítás, így akik tehetik, sajátos módon intézik ezt, és külön fizetnek a szemét elszállításáért. Sajnos sokan csak kiteszik a határba és otthagyják. Eddig ezt rendszeresen elszállította egy ott dolgozó, de valószínűleg a jelenlegi helyzetre való tekintettel nincs rá kapacitás, így a szemét csak gyülemlik. Az ott élők többször kérték egy konténer kihelyezését, melynek díját, ahogyan minden más polgár, ők is megfizetnék, de a képviselőnél szintúgy csak üres fülekre találtak.

Sajnos nem ez az egyetlen terület Baján és a hozzá tartozó tanyavilágban. Lehetne sorolni a 2., illetve 3. körzeti tanyákat, ahol hasonló problémákkal néznek szembe az ott lakók, és gondolom a többi területtel sincs ez másképp.

Úgy gondolom, hogy a város nem csak a belvárosból áll, hanem a különböző városrészekkel, kerületekkel és tanyavilággal együtt egészítik ki egymást. Mindenhol rosszak az útviszonyok, de azért szemétben még sem élhetünk, ráadásul teljes vak sötétben hazamenni az éjszaka közepén, hátborzongató érzés. Az utóbbi hónapokban a város új vezetést kapott, remélem tesznek ezen területek fejlődésének érdekében is!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)