Nimród


Nimródról rengeteg történetet olvastam. Hatalmas vadász, mágus, a csillagászat és alkímia mestere, Bábel tornyának megépítője, az emberiség királya és még lehetne sorolni. Egyes információk szerint Hunor és Magor őse, de nem csak a magyarok ősapja, hanem egy teljes Eurázsiai civilizációé, amelyet a későbbiekben bemutatni tervezek. Sokak szerint a Vízözön utáni első király, más régebbi kultúrák évezredekkel ezen esemény elé helyezik. Nem csak a magyar mondavilágban, de számos ázsiai történetben is megtalálható. Szerepel a szentkönyvekben is. Hol Noé legrosszabb fiától származtatják, mások pedig Noé első fiának első fia, a legfőbb örökösének tartják. Érdekes, hogy a nyugati írásokban mindenhol rossznak tüntetik fel, míg a keleti, illetve magyar történetekben is épp az ellenkezője.

A Föld első királyának tartották, bár birodalmát leszűkítik Mezopotámia területére, ezzel leegyszerűsítve a történetet. Kérdem én, hogy lehet egy mondhatni ilyen kicsiny ország (a Föld területéhez képest) ura, a legnagyobb király? Szerencsére a régebbi kultúrákban megtalálható a válasz: „Birodalma napkelettől napnyugtáig tartott”.

Bábel tornyának megépítője. Erről is különböző történetek keringnek. Egyes feltételezések szerint a következő vízözön miatt épült, máshol azért építette az égig érő tornyot, hogy elérje Istent. A legérdekesebb feltételezés, hogy ez egy erődítmény volt, mellyel égi csatára készült egy idegen istennel szemben, aki az ő saját istene ellen volt. Ezen isten neve a legtöbb történetben, vallásban megegyezik, származása ismeretlen. Sokan a sátánnal azonosítják. Mindent összegezve elképzelhetőnek tartom, hogy egy másik bolygó szülöttje volt. („Hajójával többször körbeutazta és megfigyelte a Földet.”) A történet szerint Nimród megvívta ezt a csatát, melyet elvesztett, de túlélte, bár kómába esett. Máshol megnyerte a csatát, de belehalt sérüléseibe. A bibliai történetet pedig mindenki ismeri. Minden történet vége megegyezik a torony sorsát illetően, mi szerint „Isten” elpusztította. (Hangsúlyozom, nem a mi Istenünk és nem is Nimródé!) Ezt követően jöttek a nyelvi eltérések, a háborúk és népirtások. Több országban is az embereket rabszolgasorba taszították.

Egészen eddig az eseményig nem találtam az emberiség között folyó háborúnak jelét, bár ezt hozzásegíti az a hatalmas pusztítás, amelyet a délről származó, későbbi rómaiak a kereszténység nevében tettek. A történelem elégetésének köszönhetően az egész eddigi, sőt még az azt követő korokat is hatalmas homály fedi, ezért biztos állítás a történetekben nincs. Ettől a naptól kezdve viszont valami megváltozott.

Nimród sorsát illetően eltérő történetek vannak, de szívemhez legközelebb álló az a pilisi mondavilág, miszerint Dobogókő gyomrában alussza a mágusok álmát és várja, hogy visszatérhessen. E szerint a mese szerint már ez volt az őshaza, ezért fiai hazahozták eltemetni.

Érdemes megjegyeznem, hogy a Habsburgok a Pilist meggyalázták, az ott álló épületeket lerombolták, köveiket elhordatták.

Hunor és Magor más történetekben is szerepel, melyben például terjeszkedés céljából feljöttek a Kárpát-medencébe, ahol hasonló nyelvű embereket találtak. Ez még nem is olyan hihetetlen, ha hiszünk a mesében, hogy a Bábel tornyának lerombolásáig az emberek egy nyelvet beszéltek.

Bábel tornyáról, pontosabban annak romjairól még annyit, hogy máig sugárfertőzött terület. Megközelítése halálos.

Az alábbi kép az internetről származik, sajnos kiléte, származása ismeretlen. Nem állítom, hogy az előbb leírt eseményre utal, de aki ismeri Nimród égi csatájának történetét, könnyen beazonosíthatja vele. Azt mindenesetre sejteti, hogy egy régebbi fejlett civilizáció már jelen volt a Földön.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)