Építsük fel jövőnket

Mindannyian találkoztunk már ilyen és ehhez hasonló témájú oldalakkal. A problémám, hogy ezen oldalak sem azt képviselik, amit valójában hirdetnek. Tele vannak különböző like-vadász hírportálok megosztásaival, melyek igazságtartalma kérdéses. Sok esetben ezek üzemeltetője is ismeretlen. Saját meglátásom, hogy ezen oldalak is azt képviselik, melyet a jelenlegi politika és pártrendszer. Nem szólnak másról, mint az emberek megosztásáról.

Célom egy olyan közösség létrehozása, ahol egymás tapasztalataira építkezhetünk. Mindannyian dolgoztunk különböző területeken, akár idegen országokban is, betekintést nyerhettünk bizonyos cégek működésébe, és ami még ennél is fontosabb, mindannyian tartozunk valahova, bizonyos községekhez, és folyamatosan tapasztaljuk az ott lévő politika működését és annak hibáit.

Úgy vélem, hogy a jövő még nincs elveszve, ha képesek vagyunk tenni érte. A nemtörődömség nem megoldás, mert elveszítjük mindazt, amit őseink felépítettek. Ha hagyjuk a dolgok menetét ebben az irányban haladni, gyermekeink számára bizonytalan lesz a megélhetés, jelen helyzetben még sokunk számára is kilátástalan.

Hiszem, hogy mindenre van megoldás, csak akarni kell, valamint, nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

Úgy gondolom, hogy az országunk valódi rendszerváltást érjen el, ahhoz kicsiben kell elindulnunk. El kell érnünk, hogy az általunk lakott területek képesek legyenek a közösség érdekeit támogatni és egy közös cél érdekében cselekedni. A mai kilátástalan helyzetben tökéletesen megmutatkozott, hogy ki az igazi barát, és kik azok, akik még mindig csak a saját érdekeiket tartják szem előtt. Eljött az ideje, hogy az önzőséget felváltsa az önzetlenség. Írásaimban felvezetem, hogyan is gondoltam mindezt, és szívesen várom a saját elképzeléseket.

Azt mindeninek be kell látnia, hogy ez így nem mehet tovább.

Hogy a legegyszerűbben magyarázzam meg ennek miértjét. Miért foglalkozom másokkal ahelyett, hogy a saját dolgaimmal tenném?

Van két csodálatos gyermekem, akiknek lehetőségeimhez mérten mindent megadok, és azért vagyok, hogy ne kelljen nélkülözniük semmiben. DE! Az én gyermekeim a ti gyermekeitekkel együtt fognak felnőni, közösen fognak családot alapítani, és közös unokáink lesznek, akiktől majd mindannyiunk jövője függni fog.

Folytathatnám további gondolatmeneteimet, de majd mindent apránként.

Az oldal nyilvánosan elérhető, bárki közzétehet, megoszthat, hozzászólhat. Nincs helye nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéseknek, továbbá félelemkeltésnek. Hiszek a szólásszabadságban és mindenki véleményét szívesen meghallgatom. Közös érdekünk, hogy megoldást találjunk a problémáinkra. Nem szeretném, hogy eltérő nézeteinkből komoly konfliktusok kialakuljanak. Ezt a háborút hagyjuk meg a parlamenti bohócoknak. Mi pedig hallgassuk meg végre egymást, álljunk ki újra egymásért! Én úgy vagyok vele, hogy szívesebben hiszek embertársaimnak, mint a hazug médiának.

Építsük fel közös jövőnket! Csak egymásban bízhatunk!

(Tomas Ryant fotója a Pexels oldaláról)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)