Koronavírus? - saját tapasztalatok

Megmondom őszintén, nem akartam a témában írni, több okból sem. Az orvostudományban sem jeleskedem, ráadásul ez már egy hónapja is lerágott csont volt számomra. Már jó ideje mindenki ezen csámcsog, ezért sem akartam beállni a sorba, de már egyre inkább bosszant a dolog, ezért szokásosan saját tapasztalataimra èpítkeznèk.

Nagyjából egy hónapja feleségem elkapott valami átlagos téli influenzát. Kèt hètig volt itthon miatta. A második hèten volt kislányunk születèsnapja, akinek most játèk helyett, úgy döntöttünk, beruházunk egy nagyobb ruhavásárba. Bementünk az egyik közeli ruhaboltba. Ő mèg mindig csúnyán köhögött, de nem volt fertőző. Míg a ruhák között válogatott, akaratlanul is èszrevettem az emberek reakcióját. Az egyik hölgy minden egyes köhintèsnèl ránèzett, egy idő után mèg mormogott is valamit magában, majd elhagyta a boltot. A többi vásárló is nagy ívben került minket. Mi nyugodtan vásároltunk, majd fizetès után távoztunk. Ezután betèrtünk a közeli drogèriába, ahol hasonló reakciókkal találkoztunk. Most, hogy tele van a mèdia mindenfèle rèmhírekkel, mindenki aggódik, korábban senki sem vette èszre, ha tèlen az ember köhög, mert ez termèszetes volt.

Mèg aznap kellett visszamennie az orvoshoz ellenőrzèsre, ahol elmesèlte az emberek reakcióját. A doktor úr jót szórakozott az eseten. Azt mondta hihetetlen az emberek butasága ès tudatlansága. Azèrt kiegèszítette, hogy bár ez kicsit veszèlyesebb, mint a hagyományos influenza, de lènyegèben akkor is csak egy influenza. Szó szerint a következőket mondta: Fontos a higiènia, úgy kell tisztálkodni, ahogy valójában mindenkor kellene!

Ez a hisztèria kiült a munkahelyünkre is. Èn már az esetet megelőzően is ezt mondtam bent, hogy fontos a kèzmosás, a rendszeres tisztálkodás, ahogyan otthon gyermekeinket is neveljük. Nem csak akkor kellene ezzel foglalkozni, amikor hallunk valami rèmhírt a televízióban. Nem szeretnèk senkinek sem kiselőadást tartani arról, hogyan is kellene higiènikusan èlni, aki nem tudja kèrdezze meg az anyukáját, vagy a nagymamáját, ők biztosan emlèkeztetik rá, ha ebben a rohanó világban elfelejtettèk.

Sajnos vannak olyan tènyek, melyekkel nem lehet szembemenni. Többek közt, hogy a Föld túlnèpesedett. Nèmelyik ország pedig különöskèppen. Talán világvezető ebben Kína, de mègsem gondolnám azt, hogy szándèkosan, ezzel a vírussal akarják megtizedelni a lakosságát. Az is lehet, hogy tèvedek, de elegendő csak megnèzni azt a videót, amelyet túristák kèszítettek ès tettek közzè az interneten. Mindenfelè a vèrükben fekvő elpusztult állatok hevernek. Nem beszèlve a megnyúzott kutyákról, a patkányokról, a záptojásokról, ès mèg sorolhatnám. Ha valakit èrdekel szívesen átküldöm neki, de lehetőleg üres gyomorral álljon neki, èn nem tudtam vègignèzni. Tökèletes melegágya a káros baktèriumoknak ès veszèlyes vírusoknak. Azon csodálkozom, hogy csak most indult el onnan valami, ès mèg nem pusztította el a fèl országukat.

Ráadásul a mèdia szokásosan rátesz egy lapáttal, kihasználva az emberek hiszèkenysègèt. Nem megy a gazdaság, hát dobjunk be egy hazugságot, mely szerint Olaszország egyes területein akkora a pánik, hogy már lassan kifosztották a boltokat. Csak èn vagyok benne olyan csoportokban, melyben külföldön èlő magyarok is tartózkodnak? Pont a hírekben leadott, egyik ilyen üzletről írt egy ott èlő magyar hölgy, hogy èrdekes mert ő ebből semmit sem tapasztalt, az üzletek polcai pedig teljesen fel vannak töltve. Továbbá tènylegesen vannak halálos áldozatok kis számban, elsősorban idős, beteg emberek, a gyerekek pedig többnyire szèpen kigyógyulnak belőle.

Mindenesetre Magyarországon sikerült szokásosan meghülyíteni az embereket, ès fellendíteni a gazdaságot, mert ahogyan èrtesülök, a boltok tènyleg szűkölködnek árukèszletből.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egynyári kalandok(részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó!? című könyvemből

Kincső(Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó?! című könyvemből)

Fájó szerelem (Részlet az Egy modern kori válás története, avagy minden pasi disznó című könyvemből - Vallomások kötet)